lördag 31 juli 2010

När "Loffe" slog mig med häpnad

Ett slags järnrör


En gång för många år sedan mötte jag Janne "Loffe" Carlsson på Dramaten. Det var i en av sidoingångarna till första parkett. Han hade sin breda mustasch, jag hade min lilla dotter, och det var lite trångt eftersom vi skulle in och han skulle ut. Vi skuffades fram och tillbaka lite tafatt som det lätt kan bli i sådana situationer. Så stannade han plötsligt upp mitt i trängandet. Han mönstrade mig upp och ner, fortsatte med att granska min dotter, sedan vandrade blicken tillbaka till mig igen. Han log pillemariskt och frågade: "Har du ett järnrör innanför koftan?" Han svarade själv på frågan med ett jättegarv, ett sådant där grandiost ta-plats-bullrande "hö-hö-hö", som bara Janne "Loffe" Carlsson kan. Jag såg nog ganska oförstående ut för han klappade mig uppmuntrande på axeln när han trängde sig förbi. Jag kan än idag för mitt liv inte förstå vad han menade.

BILDEN: Södermalm, Stockholm

fredag 30 juli 2010

Dagens outfit

Marlene visar dagens outfit

"Puh, det är jobbigt att vara modell! Men kul!"


Ganska nyligen intervjuade jag modefotografen Carlo Bosco om hur han får folk avslappnade framför kameran. Att han även fotar för Slitz visste jag inte då.
- Säg ”ta på fittan”! Om man vill att hon ska ta på fittan, alltså. Man får inte vara rädd att säga åt modellen vad man vill att hon ska göra, svarade han.
- Okej, sa jag och låtsades skriva en stund.

BILDERNA: Ölandsmodet blir inte hetare än så här.

onsdag 28 juli 2010

Uppklädd eller utklädd

Moa, Nora & Emory

Ni behöver inte oroa er. Jag ska inte skrämma bort er med den gamla slitna klyschan att vi lever mitt i "livets maskerad" eller trötta ut er med att "vi är alla statister på livets scen". Jag ska inte heller komma dragandes med att vi är "fasadklättrare på livets hus".

Nej, jag vill bara lägga upp en bild på några finfina tjejer som jag tog igår. Det är allt.

BILDEN: Dyestad, Öland

Portvakt


"Jag behöver inte det här i mitt liv", tänkte han avmätt när porten stängdes med ett metalliskt läte bakom honom. Kodlåset aktiverades med ett kort surrande ljud. Sedan ett lågt knäpp och huset, husets invånare, drogs ur hans medvetande. I det ögonblicket bestämde han sig äntligen.

BILDEN: Södermalm, Stockholm

måndag 26 juli 2010

Michelinmannen


Spontanitet finns det alltid tid för senare.

BILDEN: Nyköping.

Medvind trots motvind

Stella i blå(s)väder

Igår fick jag ett omnämnande i mästerfotografen och inspirationskällan Micke Bergs blogg. OCH några uppskattande rader här i kommentarsfältet av densamme. Känns stort. I min värld är det som om Christer Strömholm skulle höra av sig. Om han levde. Typ.

Även jag har ett stort bekräftelsebehov - det är bara att erkänna. Så idag går jag lite rakare i ryggen trots den isande och hårda motvinden som för tillfället härskar här på Öland.


Micke Berg finns HÄR.
 
BILDEN: Dyestad, Öland.