lördag 25 september 2010

StädarenSergelarkaden, söndag klockan 08:41. I det tidiga släpljuset går det omkring en man och river bort klistermärken på papperskorgar, plockar upp flottiga och ihopknycklade McDonaldsförpackningar och ställer upp de cyklar som vält under natten. Han är i 60-årsåldern, lång, smal, bär midjekort poplinjacka, gubbkeps och förvånansvärt moderiktiga solglasögon. Det bleka ansiktet med de tunna läpparna är renons på känslor. Han kallas Städaren och han arbetar raskt.

torsdag 23 september 2010

Hösthästar

Vi måste våga tala om hösthästarna!


Nu när hösten är här är det viktigt att uppmärksamma ett stort problem som ofta sopas under mattan. Ja, jag talar naturligtvis om hösthästarna. När folk tröttnar på sina sommarkatter skaffar de små gulliga hästar istället. Tar in dem hemma och myser med dem. Sedan när vintern kommer så är det inte lika härligt längre, intresset försvinner lika snabbt som en vinst på travet och folk släpper ut dem vind för våg. Herrelösa hösthästar, stora som små, ensamma i kylan. Mitt i smällkalla vintern. Så kan vi inte ha det.


BILDEN: Öland.

Goodiebags

Bag lady 1


Bag lady 2

Har ni sett de kvinnor som äter godis ur handväskan ”så att det inte syns”? De tar alltså inte fram godispåsen utan smyger istället ned handen i påsen som ligger inuti väskan. Handväskan har de strategiskt placerat i knät. Sen döljer de girigt godbiten i handen när de för den till munnen. Tydligast är det när de dessutom hetssnaskar, då går handen som en manisk pistong mellan handväskan och ansiktet. Fenomenet iakttas med fördel på långresor med tåg eller buss.


BILDERNA: Paris.

onsdag 22 september 2010

Märka ord

Gräddhylla


Mysfarbror


Demonregissör


Av alla roliga ord som flakmoppe, myggjagare, radhusbiff, tubsocka, gräddhylla, tupperwareparty, mysfarbror, amfibiebil, demonregissör och väskryckare är ändå räkostask det roligaste.

Smaka på det. Räkostask. Räk-ost-ask. Räk-os-task.


BILDERNA: Paris.